Reigersborg Zuid V, Hoogkarspel

Reigersborg Noord is afgerond. Ook een groot deel van Reigersborg Zuid heeft al vorm gekregen. Met Zuid V start de ontwikkeling van het laatste deel van Reigersborg. Reigersborg Zuid V kenmerkt zich door rust, ruimte en groen. Het wordt rondom omzoomd door brede sloten. Toegang tot de wijk kan middels drie bruggen, waarvan twee geschikt voor autoverkeer. De westzijde van het deelplan grenst aan een bospark. In dit recreatiegebied kan men heerlijk wandelen, spelen met de kinderen en genieten van ecologische oevers.

Ideale ligging
De sfeervolle wijk heeft een ideale ligging. Aan de ene kant zit u zo op de nieuwe Westfrisiaweg (N307), aan de andere kant op de oude Drechterlandseweg (N505). Daarbij ligt het NS station hemelsbreed op slechts een kilometer afstand. Dit geldt ook voor het centrum met alle dagelijkse voorzieningen. Scholen, kinderopvang, huisarts, sport, horeca: in Reigersborg Zuid V heeft u alles in de buurt.

In deze fijne leefomgeving realiseert ZeemanVastgoed alle 68 projectmatig te bouwen woningen bestaande uit tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. De tussenwoningen zijn mede gericht op starters, de hoekwoningen zijn standaard uitgevoerd met garage en de tweekappers verschijnen in drie fraaie types.

Stijlvolle architectuur
Het stedenbouwkundig plan van Reigersborg Zuid is anders dan dat van Noord. De architectuur is hierdoor totaal verschillend. Modern en warm, voorzien van robuuste gevelelementen. De zorgvuldig gekozen kleuren en materialen maken van alle woningtypen duidelijk één stijlvolle familie. Elke woning heeft echter zijn eigen kwaliteiten en opties.

Planomvang: 68 woningen en 16 appartementen
Architect: TBE-ZA Architecten & Ingenieurs
Realisatieperiode: 2021 – heden

 

Reigersborg