Het 5,2 hectaren voormalig Philipsterrein aan de Holenweg in Hoorn ademt industriële historie. Voor Terra Marique vormt het rauwe terrein, met haar kenmerkende industriële erfgoed, de basis voor het ontwikkelen van een nieuwe en verrassende stadswijk. Eén die door de bijzondere combinatie van verschillende typen woningen, cultuur en bedrijven een echte toevoeging gaat vormen voor Hoorn.

Onder de noemer Het Land van Hoorn zijn in 2014 ideeën ontstaan en gegroeid. In 2015 is hieraan gevolg gegeven: Bureau Stedelijke Planning doet marktonderzoek en vormgevingsbureau Skonk werkt dit – in samenwerking met Delva landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen – uit tot een conceptplan. Creatieve denkkracht en ruimtelijk inzicht moeten leiden tot een stadsvernieuwingsproject dat zich in hoge mate onderscheidt van elke andere Hoornse wijk. Maak kennis met Holenkwartier: hét nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn. Waar eerder de Ideefabriek Hoorn was gevestigd zal een bijzonder stukje Hoorn ontstaan. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende jaren ‘60 fabriekshallen wordt Holenkwartier een vernieuwende stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen. Hier woon of werk je in een ontspannen omgeving maar met een verrassend stadse dynamiek. Holenkwartier ligt op loop- en fietsafstand van de binnenstad én het Markermeer en te midden van de sportvelden van Always Forward, Sauna Suomi en Sportcentrum Hoorn. FLIP is de fabriekshal en vormt het kloppend hart van Holenkwartier. Bij FLIP vind je straks bijvoorbeeld een restaurant, lunchroom of misschien wel een kookstudio. Maar ook een fijn terras, een koffiebar of een ambachtelijke bakker. Het is een plek waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, werken en ontspannen.

Holenkwartier biedt ruimte aan 300 koopwoningen, 80 sociale huurwoningen en 20 middeldure huurwoningen. Het gaat dan ook om een verscheidenheid aan woonvormen voor een brede en dynamische doelgroep. Zo vind je er straks o.a. loftwoningen, studio’s, woon-/werkwoningen en stadswoningen. In een deel van de industriële hallen worden unieke loftwoningen gerealiseerd. De architectuur en openbare ruimte wordt gevarieerd, telkens met een eigen sfeer en karakter. In januari 2021 is de bouw van de de eerste fase gestart.

Kijk voor meer (verkoop)informatie op www.holenkwartier.nl.

Holenkwartier

Holenkwartier komt tot leven!

Animatie Holenkwartier Hoorn 2019