• Show All

Medemblik, Schepenwijk III, Molenblik

Groen en waterrijk wonen in Molenblik
In Medemblik ontstaat aan de rand van de polder het nieuwbouwproject Schepenwijk III, met de wijk Molenblik. In deze wijk komen zo’n 218 duurzaam gebouwde woningen, tussen grasland, oevers en sloten. De wijk sluit zoveel mogelijk aan op de huidige historische watergangen, landwegen en lintbebouwingen. Zo verankeren we het wonen en leven in deze fraaie groene en waterrijke omgeving.

Passend bij zijn omgeving
De watergangen in en rondom Molenblik sluiten straks aan op het vaarnetwerk van de gemeente. Hierdoor is het mogelijk om helemaal naar Enkhuizen te varen. Aan de rand van de wijk komt een groene kade waar een wandelpad overheen loopt. Halverwege deze groene kade ontstaat een natuurlijke speelplek voor de kinderen en een ontmoetingsplek voor de ouderen. Genieten van weidse vergezichten en wegdromen over het water is hier op veel plekken mogelijk.

Mooi en bereikbaar wonen
Medemblik is een kleine, historische stad, de oudste van West-Friesland zelfs. Het stadje herbergt monumentale gebouwen, zoals Kasteel Radboud en het stoomgemaal Vier Noorderkoggen. Hierin vind je nu het Nederlands Stoommachinemuseum. Het karakteristieke centrum van Medemblik bereik je vanuit de wijk Molenblik in zo’n 5 minuten op de fiets. Doordat de wijk een aansluiting krijgt op de nabije verkeersaders, zoals de N240, ben je ook met de auto snel op weg.

Duurzame woonomgeving
In Molenblik willen we bijdragen aan bewust en toekomstgericht leven. We richten de woonomgeving groen en daardoor klimaatbestendig in. Ook is het belangrijk dat het energieverbruik van de woningen zo laag mogelijk is. We zorgen daarom onder meer voor een gasloze manier van verwarmen, uitstekende isolatie én ventilatie voor een gezond binnenklimaat.

Woningtypes
In dit plan komen verschillende soorten woningen. De verdeling is als volgt:
40% – 50% rijwoningen/beneden- boven woningen, waarvan 25% sociale huur
25% – 35% twee onder een kap woningen (koop)
15% – 25% vrijstaande woningen (koop)
Circa 5% kavels
Verkoop en verhuur
Woningcorporatie de Woonschakel gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Samenwerking
De gemeente Medemblik is eigenaar van een deel van de grond. Het andere deel is van ZeemanVastgoed en BPD ontwikkeling. Alle partijen werken samen om een mooie wijk te maken.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nieuwbouw-molenblik.nl/molenblik

Informatiemoment Molenblik maart 2021

Ondertekening anterieure overeenkomst 27 augustus 2021