• Show All

Petten, Zuiderhavedwarsdijk

De ontwikkelcombinatie Scholtens Projecten uit Wognum en ZeemanVastgoed uit Hoorn is voornemens te komen tot woningbouwontwikkeling op deze locatie. De locatie aan de zuidkant van het kustdorp Petten betreft de voormalige werf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Het bedrijventerrein was niet meer in gebruik door het HHNK en is in april 2021 op basis van een openbare inschrijving aan de ontwikkelcombinatie verkocht. In kleine dorpen is een groeiende behoefte aan nieuwe woningen. Het terrein leent zich qua ligging en structuur om hier voor Petten invulling aan te geven.

Samen ontwikkelen
Op dit moment worden de gesprekken opgestart met de gemeente Schagen om tot een intentieovereenkomst te komen. De toekomstplannen richten zich hoofdzakelijk op een regulier woningbouwprogramma, dat een breed publiek zal bedienen. Voor verschillende doelgroepen, voor ieder wat wils, in diverse prijscategorie├źn waaronder ook betaalbaar, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig. De keuze voor een invulling met reguliere woningbouw is mede ingegeven door het grote structurele woningtekort, dat zich ook in Noord-Holland nadrukkelijk manifesteert.

De nadere uitwerking zal door betrokken partijen in samenspraak met de gemeente Schagen, de provincie Noord-Holland, vertegenwoordigers uit het dorp Petten en alle andere stakeholders worden ingevuld. Door de ontwikkelcombinatie zal middels een selectieprocedure een aansprekend stedenbouwkundig bureau worden aangezocht, die de woningbouw met in achtneming van de input van alle stakeholders op aantrekkelijke wijze in het landschap kan verankeren. Naast woningbouw zal er naar wens van de gemeente Schagen ruimte worden gereserveerd voor een aanvullende parkeervoorziening bij de strandopgang Zuiderhazedwarsdijk. De herontwikkeling zal naar verwachting enkele jaren op zich laten wachten. De voorbereidingen en procedures vragen nu eenmaal behoorlijk wat tijd.