Zwaag, Bangert Oosterpolder

Ruime woningen, gezellige straatjes, uitzicht over de weilanden én de stad op fietsafstand. Bangert en Oosterpolder, de gloednieuwe wijk aan de noordoostkant van Hoorn, heeft het allemaal. De afwisselende, kleurrijke gevels en de vele groen- en waterpartijen maken van Bangert en Oosterpolder een echte West-Friese wijk. Die sfeer wordt extra verstrekt doordat de wijk aan de oude dorpslinten van Blokker en Zwaag ligt.

Landelijk wonen met een stadscentrum binnen handbereik: die combinatie spreekt veel mensen aan. Nieuwe bewoners komen dan ook uit heel West-Friesland, uit de Randstad en zelfs van nog verder.

Het meest noordelijke deel van de wijk is al volop bewoond. Hier hebben wij al 196 woningen en 14 startersappartementen gerealiseerd. Op dit moment wordt er gebouwd tussen de Dorpsstraat in Zwaag en de Bangert in Blokker. In dit plandeel hebben wij recentelijk 36 woningen en 12 startersappartementen gerealiseerd en momenteel zijn de projecten Unjerhof en De Brink in aanbouw welke bestaan uit twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en rijwoningen.

Planomvang: 232 woningen en 26 appartementen
Architecten: Rietvink Architecten, INBO Architecten, Boparai Associates en Zeeman Architekten
Realisatieperiode: 2004 – heden

Projectwebsite

BangertenOosterpolder-Logo