BPD koopt 6 grond- en ontwikkellocaties van ZeemanVastgoed

16 januari 2024

Maandag 15 januari jl. hebben Peter van Oeveren (regiodirecteur BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Peter Langenberg (directeur ZeemanVastgoed) hebben hun handtekening gezet onder de portefeuille overname door BPD van een zestal grond- en ontwikkelposities van ZeemanVastgoed. Capital Value heeft de transactie namens verkoper begeleid. De zes locaties in het noordelijke deel van de provincie Noord-Holland verschillen in omvang, aard en stadium van ontwikkeling en zijn gelegen in Hoorn, Medemblik, Stede Broec, Hoogkarspel-Zuid en Langedijk-West.
 
Zeeman en BPD hebben een sterke langjarige relatie waarin de partijen in veel projecten in Noord-Holland hebben samengewerkt en doen dat nu nog, onder andere in de projecten Bangert en Oosterpolder, Molenblik, Hoogkarspel-Zuid en Langedijk-West. De locaties die BPD nu overneemt van ZeemanVastgoed passen naadloos bij haar ambities ten aanzien van schaalvergroting in gebiedsontwikkeling, het realiseren van meer betaalbare woningen en het realiseren van ambities op het gebied van natuur, landschap en klimaat.

Quote Peter van Oeveren (BPD): ”Wij zijn trots op de overeenkomst die we met ZeemanVastgoed hebben gesloten en het daarmee overnemen van posities op de projecten waar wij met Zeeman samenwerken en het verwerven van nieuwe posities zoals Holenkwartier in Hoorn en Nijevoert in Stede Broec. Hiermee dragen we de komende jaren bij aan de realisatie van een groot aantal nieuwbouwwoningen in Noord-Holland. En zo dus aan een fijn, duurzaam en betaalbaar thuis voor jong en oud in de regio.”
 
Quote Peter Langenberg (ZeemanVastgoed): “We zijn blij, dat we in BPD een partij hebben gevonden die onze (lang)lopende gebiedsontwikkelingen tot een goed einde kan brengen. De doorlooptijd van deze projecten ligt niet altijd in de nabije toekomst. Wij kiezen ervoor om ons vanaf nu te richten op projecten met een korte(re) ontwikkelhorizon. Denk bijvoorbeeld aan projecten als De Kas in Westerblokker en De Mix in Hoorn, waarin naast koopwoningen ook huurwoningen zijn geprojecteerd. Waar mogelijk zullen we de huurwoningen toevoegen aan onze portefeuille. Onze ontwikkelfilosofie verandert niet. We blijven ontwikkelen om te leven.”
 
Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl
 
Over ZeemanVastgoed
Wonen draait om veel meer dan vier muren en een dak. Daarom ontwikkelen wij al jaren projecten waar mensen zich écht thuis voelen, nu en in de toekomst. Dit doen wij zowel zelfstandig als in samenwerking, zolang we dit verschil maar kunnen maken. Dat is onze kracht. Het fundament hieronder is onze tijdloze visie: Dromen, Denken, Durven, Doen. Als onafhankelijke ontwikkelaar kunnen wij zo vooruitstrevende en originele projecten realiseren. Ga voor meer informatie over ZeemanVastgoed naar www.zeemanvastgoed.nl Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Peter Langenberg, p.h.langenberg@zeeman.nl, tel.: 0229-244944
Zeeman Vastgoed

Peter van Oeveren, p.oeveren@bpd.nl, tel.: 020-3049907
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

Vlnr: Peter van Oeveren, directeur BPD Noord-West, Peter Langenberg & Karin Zeeman, directie Zeeman Vastgoed

DeKas3-2
19-9-2023

Samenwerkingsovereenkomst appartementsgebouw De Kas in Bangert & Oosterpolder fase A-West getekend

Sponsoring 2023-2024
8-9-2023

Handbalvereniging Westfriesland SEW wordt ook dit seizoen 2023-2024 gesponsord door ZeemanVastgoed

Landsheer
6-9-2023

Bouwupdate project Landsheer