Feest in Holenkwartier in Hoorn

16 juni 2022

Een grote groep (toekomstige) bewoners van Holenkwartier heeft afgelopen woensdag het glas mogen heffen en kennis gemaakt met hun (toekomstige) buren. Middels een feestelijke bijeenkomst in festivalsfeer in het pocket park van fase 1a werd het ontstaan van Holenkwartier gevierd. Het ontwerp van de muurschildering in fase 1a werd onthuld en wethouder Simon Broersma heeft samen met Peter Langenberg, directeur van Terra Marique, en Joost Berkhout directeur Bouw van Scholtens Bouw een bouwkundige handeling uitgevoerd bij fase 1b. Hiermee is officieel het startsein gegeven voor dit bijzondere stadsvernieuwingsproject in Hoorn. De komende jaren zullen hier in totaal 400 woningen verrijzen.

Feestelijke bijeenkomst

Vanwege de coronamaatregelen was het eerder niet mogelijk om een samenzijn op locatie te organiseren. Daarom besloot Terra Marique alle (toekomstige) bewoners van fase 1a én 1b uit te nodigen om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. Zij waren dan ook in grote getalen aanwezig om onder het genot van een hapje, drankje en muziek met elkaar kennis te maken. Ook de eerste huurders van Intermaris waren hierbij aanwezig.

Meer over Holenkwartier

Het voormalige Philips-terrein wordt een aantrekkelijk woon- en werkgebied. In het programma ligt de nadruk op wonen. Dicht tegen de stad aan, met bijpassende voorzieningen, maar met een geheel eigen karakter. Het plan bevat daarom een groot aantal woningtypes die complementair zijn aan de al aanwezige woningvoorraad in Hoorn. Voorbeelden zijn urban houses, split-level houses, studio’s, lofts, flex apartments, patio’s en atelierwoningen. Het wordt een stedelijk, dus divers milieu. Geen monotone straten met dezelfde woningen, maar juist een structuur van hofjes met elk een eigen karakter en uiteenlopende woonvormen.

In oude steden kent iedereen de buurtjes waar het gezellig en autoluw is, waar mensen voor de deur op straat zitten, waar een atelier aan huis te vinden is en waar je ergens op de hoek een terrasje vindt. “We zijn bijna vergeten waarom mensen dit soort plekken fijn vinden”, zegt Peter Langenberg. “Hier brengen we mensen bij elkaar rond de voormalige fabriek als kloppend hart van de wijk. Met zo’n 400 woningen en circa 5000 m2 voorzieningen, waaronder bijv. een kinderdagverblijf, healthy lifestyle center, boutique hotel en horeca, zal hier sociale cohesie ontstaan.”

Fase 1a is bijna opgeleverd en fase 1b is inmiddels in aanbouw. Er zijn nog enkele woningen te koop in fase 1b. Rond de zomervakantie start de verkoop van de volgende fase. Kijk voor meer informatie op www.holenkwartier.nl.

zomersluiting
21-7-2022

Zomersluiting

20220530_Holenkwartier2a_blok5_web
15-7-2022

Start verkoop Holenkwartier fase 2a in Hoorn!!

Teamfoto
14-6-2022

Vernieuwde website