Hijsen van de vlag markeert start bouw Landsheer Warmenhuizen

15 mei 2023

In Landsheer, de nieuwste uitbreidingswijk van Warmenhuizen, verrijzen 31 koopwoningen en 34 sociale huurwoningen. De bouw van deze woningen startte eerder dit jaar. Hoog tijd om samen met de toekomstige bewoners bij dit bijzondere moment stil te staan. Wethouder Simco Kruijer van gemeente Schagen, Peter Langenberg, directeur bij ZeemanVastgoed, Jelle van Ooijen, procesmanager bij Wooncompagnie en Johan Bombach, directeur bij Trebbe, markeerden deze mijlpaal door het hijsen van de vlag. 

Wethouder Simco Kruijer: “Ik ben blij dat de bouw van de nieuwe wijk Landsheer zo voorspoedig verloopt. Het wordt een mooie en gevarieerde wijk. Fijn dat we in samenwerking met ZeemanVastgoed, Trebbe en Wooncompagnie weer een flink aantal betaalbare woningen kunnen bouwen voor onze inwoners.”

Landsheer Warmenhuizen; woongeluk voor een brede doelgroep

Landsheer, een ontwikkeling van ZeemanVastgoed en de gemeente Schagen, is de nieuwste wijk van Warmenhuizen en ligt dicht bij het centrum. In Landsheer komen in totaal 153 woningen voor zowel de verkoop als de (sociale) huur. Doordat er woningen in veel verschillende types en prijsklassen komen, biedt Landsheer een thuis aan iedereen. De fase waar onlangs de bouw van startte omvat 65 woningen. Hiervan zijn 34 woningen bestemd voor de sociale verhuur door Wooncompagnie. De 31 koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. “Met de realisatie van de woningen van Trebbe is er weer een flinke stap gezet in het voltooien van deze mooie en gemengde wijk. De goede samenwerking tussen gemeente, ZeemanVastgoed, de architect en de verschillende aannemers, zorgt ervoor dat er een gevarieerde nieuwe woonomgeving ontstaat waar bewoners van Warmenhuizen geriefelijk kunnen wonen en recreëren”.

Een dorpse wijk met herkenbare uitstraling

Architectenbureau BBHD uit Alkmaar heeft de woningen ontworpen. Verschillende kleuren baksteen gecombineerd met verschillende kleuren dakpannen geven de woningen een warme uitstraling. Op enkele woningen siert een puntgevel met dwarskap. De woningen zijn verdeeld over twaalf blokken en uitgevoerd in drie verschillende types. Het wordt een herkenbare, dorpse woonwijk met een hedendaagse uitstraling die past bij Warmenhuizen. De eenduidige architectuur zorgt voor rust en samenhang, de variatie in kleur, materiaal en typologie zorgt voor variatie.

Hoog wooncomfort, betaalbare energielast

De woningen zijn energiezuinig en beschikken over een betaalbare energielast voor de bewoners, zonder in te boeten op wooncomfort. Dit wordt bereikt door onder andere hoge isolatiewaarden, HR++ glas en een ventilatiewarmtepomp gecombineerd met eco-radiatoren. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst. Ook gezonde binnenlucht is geborgd doordat er twee CO2-sensoren de binnenlucht continu monitoren en waar nodig de ventilatie bijsturen.

Planning

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Twee jaar geleden had ik met ZeemanVastgoed de eerste contacten over Landsheer. Destijds namen we een planning met elkaar door. En nu vieren we de start bouw. Precies volgens de planning. Ik vind het heel erg mooi dat dit gelukt is. Dat is in deze tijd en met een nieuwe samenwerking heel bijzonder, en voor mij de bevestiging dat de samenwerking, het proces en het product goed zijn.” Met de start bouw is de volgende stap gezet in Landsheer Warmenhuizen. De bouw van deze 65 woningen wordt door bouwer Trebbe ter hand genomen. Naar verwachting levert Trebbe de laatste woning eind 2023 op. Jelle van Ooijen, procesmanager van Wooncompagnie: “Als woningcorporatie – die zorgt voor betaalbare woningen voor mensen voor wie de koopsector onbereikbaar is – zijn we blij dat dit plan maar liefst 34 sociale huurwoningen bevat. We dragen daarmee niet alleen bij aan de diversiteit van deze wijk, we bieden zo ook 34 gezinnen de kans om uit die lange wachtrij te stappen.” De sociale huurwoningen worden door woningcorporatie Wooncompagnie in de verhuur gebracht.

Voor meer informatie over de wijk en de koopwoningen, kijk op www.woneninlandsheer.nl.

Over ZeemanVastgoed

ZeemanVastgoed is in 1986 ontstaan uit vier voorlopers: regionaal opererende ontwikkelingsbedrijven, welke destijds zijn samengevoegd tot een landelijk opererend professioneel ontwikkelingsbedrijf. ZeemanVastgoed is in de loop der jaren uitgegroeid tot een middelgrote speler in de markt. Het bedrijf profileert zich vooral als woningontwikkelaar en is gevestigd in Hoorn.

Over Trebbe
Trebbe ontwikkelt en bouwt duurzame, gezonde leefomgevingen. Door verandering te zien als constante factor heeft ons familiebedrijf al sinds 1911 bestaansrecht. In Trebbe vind je een betrouwbare kennispartner die gaat voor langdurige samenwerkingsverbanden.

BPD ZV
16-1-2024

BPD koopt 6 grond- en ontwikkellocaties van ZeemanVastgoed

DeKas3-2
19-9-2023

Samenwerkingsovereenkomst appartementsgebouw De Kas in Bangert & Oosterpolder fase A-West getekend

Sponsoring 2023-2024
8-9-2023

Handbalvereniging Westfriesland SEW wordt ook dit seizoen 2023-2024 gesponsord door ZeemanVastgoed