Kopers slaan officiële paal Buitenplaats 3a in De Goorn

22 maart 2019

Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed, Ooms Bouw en gemeente Koggenland hebben een feestelijk tintje gegeven aan de start bouw van fase 3a in de nieuwe woonwijk Buitenplaats in De Goorn. In Buitenplaats zijn de woningen in fase 1 & 2 inmiddels bewoond dan wel opgeleverd. De resterende ontwikkeling van de wijk is voorzien in de komende 3 à 4 jaar.

Vrijdagochtend 22 maart jl. heeft een toekomstige bewoner de officiële paal geslagen. Alle kopers en betrokken partijen waren uitgenodigd voor het bijwonen van deze feestelijke gebeurtenis. Buitenplaats fase 3a omvat in totaal 30 gasloze koopwoningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn reeds verkocht.

In de wijkopzet is een heldere structuur neergelegd, die zorgvuldig is ingepast in het landschap. Er is gekozen voor royale individuele percelen in combinatie met een robuuste maatvoering van het openbaar gebied. Het gevolg is een speels samenspel van woningen, straten, groen en water. Het stratenpatroon is logisch en herkenbaar. Buitenplaats wordt hiermee een woonwijk, die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan. De openbare ruimte zal zoveel mogelijk duurzaam worden ingericht. Groen en water spelen een hoofdrol in de wijkbeleving. Er komen veel natuurlijke, doorgaande oevers langs de watergangen. En bovendien kenmerkt de wijk zich straks door de ruime aanwezigheid van bevaarbaar open water.

De ontwikkeling van de wijk Buitenplaats is een gezamenlijk initiatief van ZeemanVastgoed en de gemeente Koggenland. Ooms Bouw uit Scharwoude bouwt de woningen in deze fase. Het plan is qua architectuur ontworpen door BBHD Architecten uit Alkmaar. Er zijn twee architectuurstijlen door de architect uitgewerkt, te weten ‘Dorps’ en ‘Buitenplaats’. Belangstellenden kunnen zich reeds aanmelden voor de volgende fase, welke rond de zomer in verkoop zal gaan, via makelaardij@zeeman.nl. Meer informatie is te vinden op www.woneninbuitenplaats.nl.

BPD ZV
16-1-2024

BPD koopt 6 grond- en ontwikkellocaties van ZeemanVastgoed

DeKas3-2
19-9-2023

Samenwerkingsovereenkomst appartementsgebouw De Kas in Bangert & Oosterpolder fase A-West getekend

Sponsoring 2023-2024
8-9-2023

Handbalvereniging Westfriesland SEW wordt ook dit seizoen 2023-2024 gesponsord door ZeemanVastgoed