03jun
Aan: 3 juni 2021

Samenwerken aan een passende woning voor iedere woningzoekende in Westfriesland. Daar zetten de provincie Noord-Holland, de gemeenten in Westfriesland en de marktpartijen hun handtekening onder. Op woensdag 9 juni vanaf 15 uur is dit bij te wonen via een livestream op NHNext.

De livestream biedt een afwisselend programma met een tafelgesprek met ondertekenaars van het Woonakkoord en de start van een bijzondere challenge voor het ontwikkelen van innovatieve woonconcepten voor éénpersoonshuishoudens. Tijdens het tafelgesprek vertellen bestuurders en ondernemers over het belang van samenwerking om de woningproductie een impuls te geven en te zorgen voor toekomstbestendige, betaalbare en goed bereikbare woningen. De ondertekening is een vervolg op het Woonakkoord dat de provincie Noord-Holland en de zeven Westfriese gemeenten eind vorig jaar sloten.
Programma

15.00 uur: Opening door gespreksleider Manja van der Weit, gespreksleider Teammanager Omgevingstaken bij de gemeente Koggenland
15.10 uur: Tafelgesprek met Cees Loggen, gedeputeerde Wonen provincie Noord-Holland, Marjon van de Ven, wethouder Wonen gemeente Hoorn, Peter Langenberg, ZeemanVastgoed en Kees Hermans, Kees Hermans Vastgoed. Onder leiding van Manja van der Weit.
15.30 uur: Ondertekenaars aan het woord (video)
15.35 uur: Kick off van de challenge voor het ontwikkelen van innovatieve woonconcepten voor éénpersoonshuishoudens met Kees Hermans van Kees Hermans Vastgoed.
15.45 uur: Proosten op een succesvolle samenwerking in Westfriesland

De livestream is te volgen via https://nhnext.nl/woonakkoord-westfriesland/.