19nov
By: Info ZeemanVastgoed Aan: 19 november 2018 In: Geen categorie Comments: 0

Op het voormalig Philipsterrein wordt hét nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn gecreëerd. Er hebben zich verschillende ontwikkelingen voorgedaan in het programma en de planning. Op deze industriële en robuuste locatie komt een nieuwe en verrassende stadswijk. Inmiddels weten we hoe het woonprogramma eruit gaat zien. Het wordt een combinatie van huur- en koopwoningen in diverse segmenten waarbij de industriële uitstraling, gecombineerd met rust en ruimte, de belangrijkste aspecten zijn. De voorzieningen (wij noemen dit hart van Holenkwartier: FLIP) worden grotendeels in het oude jaren ‘60 gedeelte van de voormalige Philipsfabriek gesitueerd. Door de voorzieningen wordt wonen en werken gecombineerd in een spannende rauwe omgeving vol levendigheid.

Het gekozen woonprogramma: Loftwonen
Loftwonen wordt hét leidende principe voor de ontwikkeling in Holenkwartier! Een unieke manier van wonen, met grote ruimten die je deels naar eigen wens kunt indelen. Ideaal ook om wonen en werken te combineren. Dus geen vaststaande indeling, maar casco-structuren en een flexibele in- en afbouw. Dit kun je met recht ‘uniek wonen’ noemen.

En nu?
Marc Koehler Architects uit Amsterdam, door ons geselecteerd als leading architect, is volop bezig met het schetsontwerp van het hele plan. Hierna wordt het ontwerp van de woningen in fase 1 onder handen genomen. Deze fase bestaat uit circa 100 koopwoningen en koopappartementen en 80 sociale huurappartementen aan de noordkant van het Holenkwartier, tegenover sauna Suomi.

Als alles volgens planning verloopt, start in het najaar van 2019 de verkoop van de woningen en appartementen, de start bouw staat gepland voor begin 2020!
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan en naar verwachting zal de raad deze in december 2018 in behandeling nemen. Hopelijk zal het bestemmingsplan onherroepelijk zijn in de zomer van 2019.

Nieuwsgierig geworden? Meld u aan als belangstellende op www.holenkwartier.nl.