01jun
By: Info ZeemanVastgoed Aan: 1 juni 2017 In: Geen categorie Comments: 0

Rennen, ontdekken, spelen met water en de kleren besmeren met zand en bagger. Sinds woensdag 31 mei jl. kan het in natuurspeeltuin Buitenplaats in De Goorn. Afgelopen tijd is er hard gewerkt om de speeltuin klaar te maken en op 31 mei jl. vond de officiële opening plaats door wethouder Koos Knijn.

Het is in eerste instantie de speelplaats voor de kinderen die in de buurt wonen, maar kinderen uit heel De Goorn zijn welkom. Er is genoeg te beleven. Inspiratie voor deze natuurspeeltuin werd opgedaan in Reigersborg Noord in Hoogkarspel.

Eén van de belangrijke elementen binnen de speeltuin, is de waterpomp. Het water wordt vanuit de grond (15 meter diep) naar boven gehaald, waarna het via een oude boomstam  verder de speeltuin in loopt. Behalve de waterpomp is er een loopbrug en zijn er taal van andere elementen aangebracht waar de kinderen zich kunnen uitleveren. Uiteraard is er ook aan de omgeving gedacht. Zo is er gras- en bloemmengsel ingezaaid, zodat de speeltuin binnenkort echt helemaal af is.

Het ontwerp voor de speeltuin is tot stand gekomen met de hulp van buurtkinderen. Zij brachten eerder dit jaar een bezoek aan het gemeentehuis, aar zij al snel het winnende ontwerp kozen. De  natuurspeeltuin is een aanwinst voor de nieuwbouwwijk Buitenplaats. De kinderen kunnen zich er heerlijk uitleven.