28mei
Aan: 28 mei 2020

De oude Philipsfabriek komt tot leven! Donderdag 28 mei om 12.00 uur start de verkoop van de eerste 36 Urban Houses. Vanaf dat moment is de informatie op de website (www.holenkwartier.nl)  over fase 1a verder uitgebreid met verkoopdocumentatie, zoals de brochure, prijslijst, verkooptekeningen, etc. Belangstellenden kunnen zich dan definitief inschrijven via het digitaal inschrijfformulier.

36 URBAN HOUSES

Het industriële karakter van de locatie vormt de inspiratiebron, stoer wonen is het adagium. Het kleurenpalet is robuust, warm en aards. Het loft-principe is leidend, waardoor de woningen een uniek karakter en verrassende woningplattegronden krijgen. De woningen zijn verdeeld over verschillende blokken met elk hun eigen stijl en indeling. Door de grote variëteit in materialen, kleuren en plattegronden is vrijwel geen enkele woning hetzelfde.

TOEWIJZING VAN DE WONINGEN
Inschrijven kan t/m zondag 7 juni 23:59 uur. Het toewijzen van de woningen wordt begin week 24 (week van 8 juni) gedaan door Zeeman Makelaars, met als doel: zoveel mogelijk mensen blij maken met de woning van hun eerste keuze! Belangstellenden die een woning krijgen toegewezen, worden in diezelfde week door Zeeman Makelaars gebeld (week 24). Aansluitend vinden de verkoopgesprekken plaats. Wanneer 70% van de woningen is verkocht, begint aannemer Scholtens Bouw uit Wognum in november 2020 met de bouw van fase 1a. In het laatste kwartaal van 2021 verwacht de aannemer de Urban Houses van fase 1a op te leveren.

VEEL WAAR VOOR JE GELD
Het centrum van Hoorn is voor velen een aantrekkelijke locatie. Wonend binnen de ring van Hoorn profiteer je van de directe nabijheid van diverse faciliteiten. Binnenstedelijk bouwen brengt weliswaar hogere kosten met zich mee dan bouwen in de buitenwijken, toch krijg je in Holenkwartier veel waar voor je geld. Zo krijgt het Holenkwartier bijvoorbeeld een eigen warmtenet. De woningen worden o.a. voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en vloerverwarming en zijn daarmee zeer duurzaam. Dit drukt de energiekosten en levert op de langere termijn financieel voordeel op. Bovendien krijgen alle koopwoningen en appartementen standaard een parkeerplaats in één van de twee half verdiepte overdekte parkeergarages in het plan.

DIVERSE PRIJSKLASSEN
Om Holenkwartier voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, is het woningaanbod verdeeld in verschillende prijsklassen. Van de 400 woningen die gebouwd zullen worden, zijn er 80 sociale huurwoningen, 20 middeldure huurappartementen en 40 studio’s voor 1 en 2-persoons huishoudens. Dat betekent, dat 35% van het totale aantal woningen
in de betaalbare prijscategorie valt. De overige 65% bestaat uit middeldure en duurdere koopwoningen en appartementen.

FASE VOOR FASE
Het project wordt in een aantal fases ontwikkeld, verkocht en gebouwd wordt ontworpen door MKA Architects uit Amsterdam. Zo zijn er in fase 1a alleen stadswoningen (Urban houses) en komen er in fase 1b lofts, appartementen alsmede bijzondere split-level woningen. Verderop in het plan komen bijvoorbeeld de middeldure huurappartementen, de Superlofts woontoren en de woon-werk-woningen in de oude fabriek (Living-working houses/lofts). In het totale plan is er in elke prijsklasse iets moois te vinden!Kijk voor meer informatie op www.holenkwartier.nl