11okt
Aan: 11 oktober 2019

ZeemanVastgoed, Ooms Bouw en gemeente Drechterland hebben een feestelijk tintje gegeven aan de start bouw van fase 3h in de nieuwe woonwijk Reigersborg Noord in Hoogkarspel.

Vrijdagochtend 11 oktober jl. heeft wethouder Roos-Bakker onder toeziend ook van de aanwezigen een vloerplaat gelegd. Alle kopers en betrokken partijen waren uitgenodigd voor het bijwonen van deze feestelijke gebeurtenis. Na afloop hebben zij samen ontbeten in Het Reigersnest. Reigersborg Noord fase 3h omvat in totaal 15 woningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

De vele hagen en bomen in de openbare ruimte bepalen het groene karakter van de wijk. Meest opvallend is het groene hart in het midden van de wijk. Deze bestaat uit een langgerekte groenstrook met water en aan weerskanten brede ecologische oevers. Alle speelplekken zijn met natuurvriendelijke materialen aangelegd, met o.a. een klimkasteel, een hangbrug over het water en nog veel meer spannende elementen! Zo vinden de kinderen vertier op loopafstand en heeft de wijk een groen en afwisselend decor.

Ooms Bouw verzorgt de bouw van de woningen in deze fase. Het plan is qua architectuur ontworpen door TBE-ZA uit Volendam en BBHD Architecten uit Alkmaar. Fase 3h is de afsluitende en laatste fase van Reigersborg Noord in Hoogkarspel.