11dec
Aan: 11 december 2015

Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed, Koning Bouw en gemeente Koggenland hebben een feestelijk tintje gegeven aan de start bouw van fase 1b in de nieuwe woonwijk Buitenplaats in De Goorn. In Buitenplaats zullen uiteindelijk zo’n 300 woningen worden gerealiseerd. De resterende ontwikkeling van de wijk is voorzien in de komende 5 à 6 jaar.

Vrijdagochtend 11 december jl. heeft wethouder Knijn de officiële paal geslagen. Alle kopers en betrokken partijen waren uitgenodigd voor het bijwonen van deze feestelijke gebeurtenis. Buitenplaats fase 1b omvat in totaal 36 huur- en koopwoningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning . Er zijn op dit moment nog slechts enkele twee-onder-een-kapwoningen te koop.

In de wijkopzet is een heldere structuur neergelegd, die zorgvuldig is ingepast in het landschap. Er is gekozen voor royale individuele percelen in combinatie met een robuuste maatvoering van het openbaar gebied. Het gevolg is een speels samenspel van woningen, straten, groen en water. Het stratenpatroon is logisch en herkenbaar. Buitenplaats wordt hiermee een woonwijk, die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan. De openbare ruimte zal zoveel mogelijk duurzaam worden ingericht. Groen en water spelen een hoofdrol in de wijkbeleving. Er komen veel natuurlijke, doorgaande oevers langs de watergangen. En bovendien kenmerkt de wijk zich straks door de ruime aanwezigheid van bevaarbaar open water.

De ontwikkeling van Buitenplaats is een gezamenlijk initiatief van ZeemanVastgoed en de gemeente Koggenland. Koning Bouw uit Volendam bouwt de woningen in deze fase. Het plan is qua architectuur ontworpen door Zeeman Architekten uit Hoorn en BBHD Architecten uit Alkmaar. Er zijn twee architectuurstijlen door de architecten uitgewerkt, te weten ‘Dorps’ en ‘Buitenplaats’. De verkoop is in handen van Zeeman Makelaars en Kingma Makelaars. Meer informatie is te vinden op www.woneninbuitenplaats.nl.