08jan
Aan: 8 januari 2020

Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed, Aannemingsbedrijf Wit Wognum en gemeente Koggenland hebben een feestelijk tintje gegeven aan de start bouw van fase 3b in de nieuwe woonwijk Buitenplaats in De Goorn. In Buitenplaats zijn de woningen in fase 1 & 2 inmiddels bewoond en fase 3a is in aanbouw. De resterende ontwikkeling van de wijk is voorzien in de komende 2 à 3 jaar.

Woensdagochtend 8 januari jl. heeft wethouder Van de Pol de officiële paal geslagen. Alle kopers en betrokken partijen waren uitgenodigd voor het bijwonen van deze feestelijke gebeurtenis. Buitenplaats fase 3b omvat in totaal 35 gasloze koopwoningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Er zijn nog enkele vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen te koop.

In de wijkopzet is een heldere structuur neergelegd, die zorgvuldig is ingepast in het landschap. Er is gekozen voor royale individuele percelen in combinatie met een robuuste maatvoering van het openbaar gebied. Het gevolg is een speels samenspel van woningen, straten, groen en water. Het stratenpatroon is logisch en herkenbaar. Buitenplaats wordt hiermee een woonwijk, die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan. De openbare ruimte zal zoveel mogelijk duurzaam worden ingericht. Groen en water spelen een hoofdrol in de wijkbeleving. Er komen veel natuurlijke, doorgaande oevers langs de watergangen. En bovendien kenmerkt de wijk zich straks door de ruime aanwezigheid van bevaarbaar open water.

De ontwikkeling van de wijk Buitenplaats is een gezamenlijk initiatief van ZeemanVastgoed en de gemeente Koggenland. Aannemingsbedrijf Wit Wognum uit Wognum bouwt de woningen in deze fase. Het plan is qua architectuur ontworpen door BBHD Architecten uit Alkmaar. Er zijn twee architectuurstijlen door de architect uitgewerkt, te weten ‘Dorps’ en ‘Buitenplaats’. De volgende en laatste fase, zal in het najaar van 2020 in verkoop gaan. Meer informatie over het woningaanbod en de wijk is te vinden op www.woneninbuitenplaats.nl.