25apr
Aan: 25 april 2019

Woensdag 24 april jl. ondertekenden de heer P. Langenberg, directeur van Zeeman Real Estate en de heer S. van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van 12 sociale huurwoningen in het plan Het Nieuwe Glas aan de Delftweg in Tuitjenhorn. De nieuwe woningen komen op de plek van de voormalige bedrijfsgebouwen van zaadveredelaar Nickerson Zwaan.

 

Ontwerpproces wordt gestart

Nu de intentieovereenkomst is ondertekend, start Wooncompagnie het ontwerpproces van de 12 woningen.  Stefan van Schaik is enthousiast over dit project: “Met de huidige woningmarkt is het altijd prettig dat woningen worden toegevoegd. Met dit project realiseren we mooie woningen voor verschillende bewoners in de gemeente Schagen”. De 12 woningen maken onderdeel uit van een groter plan. In het totale plan worden 60 nieuwe woningen op het voormalige bedrijfsterrein gerealiseerd. Het betreft vrijstaande villa’s, tweekappers, seniorenwoningen en kavels voor particuliere bouw. De woningen in de sociale categorie worden deels uitgevoerd in de vorm van zgn. beneden/boven woningen voor 1 en 2-persoons huishoudens (koop) en deels in de vorm van eengezinswoningen (huur) van Wooncompagnie.

 

Zeeman Real Estate is initiator van dit plan. De heer Langenberg  van Zeeman Real Estate is erg enthousiast over de samenwerking: “Met de realisatie van het plan wordt tegemoet gekomen aan de dringende vraag naar nieuwe woningen in Tuitjenhorn. Ook de gemeente en de dorpsraad hebben zich reeds enthousiast getoond over de opzet en het voorlopig ontwerp van het plan” aldus de heer Langenberg. De koopwoningen en kavels zullen te zijner tijd door ZeemanVastgoed in verkoop worden gebracht.

 

Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij Woonmatch Kop van Noord-Holland via www.woonmatchkopnh.nl. Heeft u belangstelling voor de koopwoningen en/of bouwkavels meld je dan aan op www.woneninhetnieuweglas.nl.